Cosplay

DreamHack înseamnă calculatoare, Internet și întreaga experiență digitală pe care acestea le creează. Iar cosplayerii știu asta cel mai bine. Avându-i ca parteneri oficiali pe cei de la Otaku, în acest an DreamHack București vine să-i întâmpine și pe fanii cosplay.

Astfel, orice pasionat costumat regulamentar va beneficia de intrare gratuită pentru a se putea bucura alături de vizitatori  și prieteni de întregul eveniment – accesul cosplayer-ilor se va face pe baza costumului.

Iar pentru cei mai îndrăzneți, vom organiza și un Concurs de Cosplay cu premii.

Participarea și înscrierea

  1. Pot participa persoane de orice vârstă; persoanele sub 18 ani, însă, vor trebui însoțite de un major sau de un părinte care va semna pe condica de înscriere pentru persoana/persoanele pe care le are sub răspundere.
  2. Înscrierea în concurs se va face la fața locului, sâmbătă – 14 septembrie (participanții trebuie să fie îmbrăcați în costum).
  3. Fiecare persoana se va înscrie O SINGURĂ DATĂ.
  4. Înscrierea în concursul de cosplay se limitează la un costum / participant.
  5. Costumele înscrise pot reprezenta personaje din: jocuri video, anime sau manga. Atenție, costumul trebuie sa reprezinte integral un personaj. O simplă pălărie de Teemo nu înseamnă cosplay!

Jurizarea

Juriul va fi format din 2 reprezentanți Otaku (Ruxandra Târcă și Cristian Botea), iar în evaluarea costumelor se va ține cont de următoarele elemente:

  1. Complexitatea costumului, acuratețe (cât de bine respectă asemanarea cu personajul), prezența scenică.
  2. Prezența în cadrul evenimentului, modul în care se înteracționează cu publicul (nu este permis un comportament vulgar sau agresiv)

Desfășurarea concursului

Sâmbătă, 14 septembrie

  • Înscrierea în concurs

Duminică

  • 10:00 – 11:00: jurizarea costumelor
  • 11:30 – 16:00: concurenții vor prezenta costumul pe scenă. Prezentările scenice vor avea loc în grupuri de câte 3 participanți, la intervale de câte o oră între seturile de reprezentații.
  • 16:00: Premierea pe scenă a primelor trei locuri

Regulament pentru arme și costume

  1. Vor fi admise costume din orice sursă, atât timp cât sunt suficient de complexe/distincte încât să fie demne de un concurs de cosplay.
  2. Confecționarea armelor (săbii, cuțite, ciocane etc) se va face, pe cât posibil, din materiale non-metalice.
  3. Nu va fi permis accesul cu petarde, artificii, dispozitive pirotehnice sau alte elemente care pot periclita buna desfășurare a concursului.
  4. Sunt strict interzise săritul de pe scena, fugitul în public sau alte cascadorii care pot răni participantul sau spectatorii.